Dit was het Carolina Festival 31 augustus en 1 september 2018

Brouwerij Romondt uit Dieren heeft een gelegenheidsbier ontwikkeld voor het Carolinafestival.

Merlijn Bergisch en Jeroen Sprangers van de organisatie van het festival waren bij het brouwen van dit bijzondere bier aanwezig. De ingrediënten en processen vlogen ons om de oren terwijl we deelgenoot werden van het brouwproces; water, graan, mout, hop, gist, koken, wort… Voor dit gelegenheidsbier werd een bijzonder ingredient gebruikt om de smaak te verrijken, waarmee er een heel eigen, streekgebonden bier ontstaat. 

De onthulling van “ons” bier vindt plaats tijdens het festival. Kom je ook proeven en beleven?


Opening festival door Burgemeester Carol van Eert

Wij zijn zeer vereerd dat wij mogen aankondigen dat onze burgemeester Carol van Eert ons evenement gaat openen. De gemeente is stond direct positief tegen ons plan en heeft ons geholpen de noodzakelijke stappen te doorlopen. Dat heeft zeker bij gedragen aan het vlot kunnen doorpakken bij de stappen naar het evenement.

De heer van Eert zal op vrijdagavond 31 augustus omstreeks 20 uur met de stichting en ieder die hen steunt de eerste editie aftrappen. Wij hopen u ook te mogen begroeten op deze bijzondere avond.


Rabobank is titelssponsor van het Carolina Festival

Een van de eerste supporters van ons initiatief is de Rabobank. De Rabobank stimuleert nieuwe initiatieven (die aan bepaalde criteria voldoen) middels het stimuleringsfonds. Daarmee toont zij nog altijd betrokken te zijn in de lokale ontwikkelingen. Naast het benefiet Carolinapark festival waren meerdere initiatieven geselecteerd.

Op 21 juni werden we uitgenodigd op een locatie die met steun van dit fonds onderhanden kon worden genomen (Dorpshuis van Nieuw-Dijk). Hier konden alle gesteunde projecten ook even met elkaar kennis maken. Daarnaast ontvingen wij van het directielid de heer Jan Ummenthum (zie foto) symbolisch de steun middels een cheque.

Wij zijn de bank heel dankbaar dat de keuze op ons is gevallen en dat wij hierdoor een mooie start konden maken. Te meer omdat de bank nog altijd een sterke naam is en het ons hielp om andere partijen ook te overtuigen ons te steun.


Gelderlander 14 augustus 2018

Vandaag is ons artikel te lezen in De Gelderlander! Heb jij ons al gespot?

 

 

 


 

Design door Jeroen Sprangers ontwerpt | Website door Brendy Bosveld DigiConcept | Hosting mogelijk gemaakt door DigiState