Carolinafestival

Het Carolinapark in Dieren is een parel in de Gemeente Rheden. Deze historische buitenplaats is gelegen in het oude deel van Dieren, tussen de IJssel en het station.

Deze groene inspirerende locatie verdient echter meer aandacht, dit in de vorm van een mooi evenement: een festival voor het hele gezin! Een festival met een passend aanbod voor jong en oud voor iedereen in Dieren en de Gemeente Rheden. Bij dit evenement staat elkaar ontmoeten, ontspannen, genieten en verbinden centraal. 

Achtergrond

Het Carolinapark in een plek die ooit door mevrouw Vietor aan de gemeenschap is geschonken. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar jong en oud zich kunnen ontspannen.
Een bijzondere plek vanwege haar oorsprong, maar ook qua karakter een bijzonder plek om te zijn. Zonde dat deze plek bij te weinig mensen in Dieren en omringende dorpen bekend is.

Deze uitgangspunten waren aanleiding voor een initiatief dat op het schoolplein in Dieren Zuid ontstond. Daar vond Sander Demmink (artiestiek leider) een groep vaders en moeders bereid om met enthousiasme aan de slag te gaan.

De stichting heeft zich de volgende 3 doelen gesteld.

  • Het Carolinapark een impuls te geven en aantrekkingskracht vergroten (doel van de opbrengst van evenement(en) - onderhoud/vernieuwing park)
  • Stuk cultuur, historie en entertainment neer te zetten dat bewoners uit Dieren en omringende dorpen naar het park gaat trekken om deze te leren kennen.

Het festival is nu de meest in oog springende activiteit. Dit evenement dient als vliegwiel voor de doelstellingen. We willen benadrukken dat het festival geen doel op zich is. Het festival zal altijd georganiseerd worden in omvang, opzet en doel passend bij omgeving en draagvlak. De stichting heeft de hoop dat deze activiteit aanleiding is om door het jaar heen mensen en partijen te naar het park te trekken. Er valt te denken aan initiateven die er al zijn via bijvoorbeeld het Filmhuis. We hopen dat in het kader van ontspanning meer activiteiten passend in het karakter van het park en de wijk plaatsvinden. 

Dat laatste vinden we bij de stichting belangrijk. Het park is voor bewoners rondom het park de verlenging van de achtertuin. Het dan ook de intentie van stichting om activiteiten in overleg met de bewoners te blijven doen. Zonder draagvlak van de bewoners kunnen wij onze doelen niet bereiken.

Dat geldt ook voor diverse stichtingen, ondernemers en ondernemersverenigingen, de gemeente en donateurs. Veel samenwerkingen zijn nodig om initiatieven als deze te kunnen laten bestaan. We zijn zeer positief over de steun en reactie die wij tot op heden ontvingen.

Alle initiatieven probeert de Stichting zo duurzaam mogelijk aan te pakken. Dan valt te denken aan gebruik en hergebruik van materialen, verantwoord gebruik van het park, duurzame samenwerkingen met tweeweg karakter en activiteiten die passen in de omgeving waar het plaatsvindt. Dat zal niet altijd meevallen, maar de afspraak is dat we daarover graag in gesprek gaan om dit slimmer en beter te blijven doen.

We danken u voor het lezen van deze achtergrond en hopen u te verwelkomen in het park.

Design door Jeroen Sprangers ontwerpt | Website door Brendy Bosveld DigiConcept | Hosting en ICT mogelijk gemaakt door Dienstonline