Programma 30 en 31 augustus 2019

   Crepe de la bete


Het is al weer even geleden dat het beroemde crêpes restaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. De tijden zijn veranderd en vanuit financiële overwegingen hebben de nazaten het chique restaurant moeten verruilen voor een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht. Een spectaculaire voorstelling met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes.


za 14.15 / 16.00 / 18.15 uur
Locatie: veld

   Mama Juke


Authenticiteit is het kenmerk van de Gelderse band Mama Juke. Een gecontroleerde sound, van klein tot bombastisch, tintje klassiek tot muziek van de laatste generaties, Mama Juke brengt alles bij elkaar.


za 20.00
Locatie: veldpodium

   Move Your Mind


De Dierense / Doesburgse band Move Your Mind is volop in muzikale beweging en zorgt voor daverende optredens met rock-, blues-, soul- en nederpop covers. De band speelt in kleine zalen en grotere festivals en verzorgt ook akoestische optredens. Met een eigen licht- en geluidsinstallatie wordt een show neergezet die staat als een huis. Move Your Mind bruist en de band heeft er zin in.


za 23.00 uur
Locatie: veldpodium

   Iris Penning


Iris Penning maakt poëtische pop. Ze stond al meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol en poppodia in heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht 2 platen uit die lovend werden ontvangen. Droom samen met ons weg bij de loepzuivere, warme stem van Iris.


za 19.30 uur
Locatie: vijverpodium

   Theatergroep Ranja


Dit jaar presenteert Theatergroep Ranja de voorstelling 'Melea' op het Carolina festival. Een muzikale, humoristische en interactieve voorstelling gemaakt voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Deze familievoorstelling is ook erg leuk voor mama's en papa's! In deze spannende voorstelling maak je kennis met Professor Paradox die bezig is met een nieuwe uitvinding in zijn laboratorium. Zijn doel is het maken van de perfecte prinses! Zal het Paradox lukken?


za 14.15/16.00/18.15 uur
Locatie: theatertent

   Bram Boender


Bram behoeft natuurlijk weinig introductie. Dit multi-talent ontwikkelt zich meer en meer met steeds meer een eigen stijl. Met zijn warme stemgeluid zal hij het publiek zeker niet onberoerd laten!


za 16.00 uur
Locatie: veldpodium

   The Outbound Scallywag Carnival


The Outbound Scallywag Carnival, of kort gezegd The OSC brengt Amerikaanse Roots muziek ten gehore. Als je ze al in een hokje wil plaatsen komen naast een hoge dosis enthousiasme de termen Blue Grass & Old School Country het meest tot zijn recht. Honky tonk your ass off with the OSC!!!


za 21.00
Locatie: veldpodium

   Four turning five


Het begint allemaal met de liefde voor muziek. De inspiratie voor wat we gaan spelen ontstaat meestal aan de keukentafel. We spelen liedjes van toen en nu en maken er onze eigen, akoestische, versies van. Four turning Five neemt je mee van Zoutelande naar het Carolinafestival. Een succesvolle reprise van vorig jaar.


za 13.30 uur (vijverpodium) en 17.45 uur (veldpodium)
Locatie: vijverpodium en veldpodium

   Sound of the Week


Funky soul with love;. Lekker afwisselend én groovy! Sfeermakers op diverse feesten, lekkere dansbare muziek, maar ook gewoon leuk om naar te luisteren én te kijken. Vijf jonge muzikanten die je meenemen op een reis door muziek van toen en nu. Van Toto tot Stevie Wonder, van John Mayor tot Lianne La Havas, maar ook Nederlandstalig zit in het repertoire!


za 13.00
Locatie: veldpodium

   Bewust 4 you Holistische massage


Wat Marleen Hemink het liefste doet, is mensen begeleiden in hun bewustwordingsproces. Het geven van een massage is een hele mooie manier om een bewustwordingsproces in werking te zetten. Holistische komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekend. De massage is niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op de geestelijke ontspanning. De Holistische massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken en kan slechts door zeer ervaren massage specialisten worden uitgevoerd.


za doorlopend
Locatie: veld

   Kinderyoga Dieren


Yoga is voor jong en oud een prettige manier om lekker in je vel te komen. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af om in balans te blijven. Maar samen met je ouders in balans zijn is natuurlijk nog leuker. Tijdens de kinderyogalessen worden op een speelse manier de klassieke yogahoudingen aangeleerd. Tijdens het festival kunnen vaders en moeders samen met hun kinderen ontdekken hoe Yoga werkt voor jong en oud.


za doorlopend
Locatie: veld

   Bij van Jansen


Zin om te veranderen in een woeste tijger of een vriendelijke vlinder. Bij van Jansen kun je schminken, glitteren, zelfs eindelijk een mooie tattoo –niet echt natuurlijk- maar wel met veel glitter laten zetten. En ben je meer van zelf maken, Er mag geknutseld worden! De tafel ligt vol knutselfrutsels.


za doorlopend
Locatie: kinderveld

   Maan & Merlijn


Manuela Verbeek en Barbara Merlijn vormen samen het muzikale duo Maan & Merlijn. Samen nemen zij de kinderen mee via vertelsels en muzieksels tijdens de interactieve voorstelling Harry! Harry is altijd binnen. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Hij rent achter haar aan, maar raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis? (Geïnspireerd op het prentenboek ‘Een huis voor Harry’, van Leo Timmers). Voor kinderen tot 5 jaar.


za 15.00 / 16.45 uur
Locatie: kinderveld

   Cecile Buteau


Cécile Buteau is een soul singer-songwriter. Ze word begeleid door haar gitarist Jadi samen maken ze soul muziek met afrobeats invloeden. Laat u meevoeren op een muzieksafari langs zwoele zomeravonden en geniet van de sublieme zang en het prachtige gitaarspel.


za 18.30 uur
Locatie: vijverpodium

   Vera Baldé


Vera is pas 22 jaar en maakt catchy songs die voortkomen uit een combinatie van indiepop, een warme stem en een hoofd vol gedachten. Indie(pop)komt van het Engelse woord independent, wat onafhankelijk betekent. Dat laatste bewijst Vera met haar originele songs.


za 16.15 uur
Locatie: vijverpodium

   Circus op de utrechtse Heuvelrug


Circus op de Utrechtse Heuvelrug is een relatief nieuw circus. In september 2012 is dit circus opgestart door Ralf van de Rhee. Het richt zich vooral op het circustheater en is dus geen ‘rondreizend’ circus, zoals dat (vroeger) nog weleens in de stad kwam. Dit circus biedt gewoonlijk lessen vanuit een vaste standplaats, maar nu bieden ze jong en oud in het Carolinapark de gelegenheid om artiest te worden.


za doorlopend
Locatie: kinderveld

   Herman &Jur


Altijd willen weten hoe zo’n goocheltruc werkt. Waar is het balletje van balletje balletje? Hoe komt dat konijn uit die hoed en waar toveren die mannen toch die bloemen vandaan? Het publiek mag het allemaal aanschouwen en proberen te ontrafelen tijdens de act van Herman & Jur en hun klassieke goochelshow.


za doorlopend

   South Park


Speciaal voor deze gelegenheid samengestelde band met uitsluitend muzikanten uit Dieren Zuid. Angela Vos-zang, Albert Lichtenberg-gitaar, Rens van der Veen-drums, Hans Koeman-bas, Jeffrey Vesterink-gitaar. Nummers van Alanis Morissette, Melissa Etheridge, Sass Jordan, Guns n Roses, Nirvana, Anouk, Skunk Anansie e.a.


za 22.00 uur
Locatie: veldpodium

   Gekkoo


Een 'hit & run'-voorstellinkje in de stijl van de Commedia Dell ‘Arte. Acht spelers verrassen het publiek met hilarische scenes in de fysieke stijl van de Commedia. Na tien weken repeteren aan maskerpersonages als Pantalone, Capitano, Dottore, Brighella en de Zanni's wagen we ons aan een vers geïmproviseerde scene van rond de 10 minuten. Steeds verrassend, maar altijd hilarisch.


za 13.45/14.45/17.15 uur
Locatie: hele terrein

   Femke Hermans


Naast een singer-songwriter is Femke ook actrice en presentatrice. Ze ademt creativiteit in en blaast dit op verschillende disciplines in haar hele leven uit. Met haar pure, open uitstraling en stem laat ze het publiek letterlijk even stilstaan bij wie ze diep vanbinnen zijn. Haar combinatie van singer-songwriter, pop en countrymuziek op gitaar en piano maakt dat ze vaak wordt vergeleken met Ilse de Lange.


za 20.30
Locatie: vijverpodium

   Hoepeldanser


Als het donker wordt op zaterdagavond komt Silke met haar lichtgevende hoelahoep duizelingwekkend ronddraaien. Geloof het of niet, u ziet geen sterretjes maar een hoepel die zijn toeren draait.


za 22.00 uur
Locatie: voor het veldpodium

   Rhedelijke Oldies Hits Band


Rhedelijk Cultureel is een stichting die lessen en projecten in muziek, theater en dans in de gemeente Rheden en omgeving aanbiedt aan jong en oud. Een aantal docenten en zangleerlingen zal semi-akoestische hits uit de jaren 60,70 en 80 ten gehore brengen. Van Redelijk oud dus naar redelijk jong!


za 14.00
Locatie: veldpodium

   Boogie Nights


Funky disco Band BOOGIE NIGHTS die hun mannetje (met twee vrouwtjes) weer staan op het podium BOOGIE NIGHTS is niet zomaar een band. Als je het voor elkaar krijgt om met 10 muzikanten een weg in te slaan waarin iedereen aan zijn trekken komt ben je als band goed bezig. Dat is te zien en te horen als ze op het podium staan. Met een zang van 3 en blazerssectie van 3 in combi met 4 geweldige gedreven muzikanten spelen ze disco, soul, funk, pop, kortom dansbare nummers met eigen sausje......

vr 23.00 uur
Locatie: veldpodium

   Alinea


Het festivalterrein van het Carolina festival is voor de bewoners van Dieren een bekende en alledaagse plek. Iets wat gewoon is geworden door het uitlaten van de hond, of de rustige zondagse wandeling met het gezin. Omdat dit park voor ons onbekend was kijken wij met een verse blik. Voor ons zitten er overal mogelijkheden, verhalen en onontdekte verbindingen. De acts worden gebruikt als bruggetje om het publiek niet te laten zien wat er is, maar wat kan. Alinea gebruikt voor hun voorstelling teksten van Harrie Jekkers en Koos Meinderts


za 13.30 en 17.30 uur (voorstelling)
Locatie: theatertent en entree park

   Theatergroep Kwazi


De makers van Theatergroep Kwazi proberen al enige tijd het proces der liefde te vatten. Helaas moeten we bekennen dat dit ons tot op heden niet is gelukt. In deze voorstelling nemen we je mee in de liefdeslijn tussen man en vrouw. Een voorstelling vol tegenstellingen: een feestje zonder slingers, beschuit zonder muisjes en tango zonder passie. Samen zijn, maar dan toch alleen. Zit je dan... op je eerste date.


za 14.30/16.00/17.30 uur
Locatie: theaterveld

   Meelopers in gestreepte shirts


Kan je bij een groep horen, zonder erbij te horen? Door middel van beweging doorbreken zij het gangbare en zoeken zij naar een antwoord op de vraag. Een performance over groepsgedrag versus individualisme. Kijk niet vreemd op als u tijdens het Carolinafestival ineens gearmd loopt met iemand in een gestreept shirt. Laat u meevoeren en ontdek antwoorden.


za doorlopend
Locatie: hele terrein

   Hoogpolig Genoegen


Driestemmig a capella zang in een “theatraal jasje” Speciaal voor het Carolina Festival hebben wij 2 mini voorstellingen gemaakt van beiden ongeveer een kwartier per voorstelling. In de tijd tussen de voorstellingen door zullen wij te vinden zijn bij de ingang om mensen drie stemmig en theatraal te verwelkomen!


za doorlopend
Locatie: vijverpodium en hele terrein

   NBDY KNWS


NBDY KNWS (uitgesproken Nobody Knows) is een akoestische pop band uit Arnhem. De band bestaat uit vijf vocalisten: Sara van Arkel, Cecile Leeuwenburgh, N’Dea Smit, Kaheke van de Pas en Meike Bonnemaijers, tevens ook de gitariste. Momenteel volgen zij allemaal een muziekopleiding in Arnhem. Zo hebben zij elkaar leren kennen en is de band ontstaan. Vijf meiden met verschillende muzikale achtergronden. Ieder een eigen geluid en stijl die daarbij past. samenbrengen zij een divers en warm klinkend geluid.


za 14.30
Locatie: vijverpodium

   Noa Verdoni


Noa Verdoni was dit jaar de terechte winnares van The Voice of Het Rhedens. Met haar Italiaanse roots en warme stemgeluid zingt ze pop repertoire en Italiaanse hits.


za 17.00
Locatie: veldpodium

   Marise


Marise (17) is een Singer/songwriter. Ze schrijft Nederlandse liedjes en begeleid zichzelf op piano en gitaar. Afgelopen juni heeft zij Kunstbende gewonnen in de categorie muziek. Ze mag in augustus optreden op Lowlands en volgend jaar op het festival "Mañana Mañana" in Vorden. Afgelopen maart heeft ze haar eerste EP uitgebracht: "Lief, ik vind je zacht".


za 21.30
Locatie: vijverpodium

   Fiets Je Schilderij


Dit mag natuurlijk in het dorp van Gazelle niet ontbreken. Een fiets als schildermachine. Stap op de pedalen en fiets je eigen kunstwerk! Een unieke ervaring voor jong en oud. Neem plaats, trap op de pedalen en kies je kleuren en zie hoe de kleuren zich mengen. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets. Het kunstwerk mag natuurlijk mee naar huis.


za doorlopend
Locatie: kinderveld

   Mano


Mano is een 21-jarige popartiest die Nederlands en Engelstalige covers en eigen nummers zingt. Zijn passie voor zingen was al vrij snel duidelijk. Reeds op tweejarige leeftijd beklom Mano de salontafel, om deze als podium te gebruiken en zijn liedjes ten gehore te brengen. Komende uit een zeer muzikale familie, groeide Mano al zingend op met zijn vader op de gitaar. Op twaalf jarige leeftijd, stuurde Mano zijn eerste zelfgeschreven liedje 'Ga niet meer weg' op, naar het Avro Junior Songfestival.


za 22.30
Locatie: vijverpodium

   Jackson's Cage


Jackson's Cage is een Nederlandse band met een herkenbare Hammond sound in hun repertoire. Het 5-tal uit het oosten van Brabant laat zich inspireren door bands als DeWolff, The Doors en Pink Floyd. De heren speelden met hun smoky-sweet orgelrock al op radio Veronica en wonnen de publieksprijs bij de Nijmeegse bandwedstrijd Kaf & Koren en stonden in het voorprogramma van The Golden Earring.


za 18.45
Locatie: veldpodium

   Klezmer duo Erik en Michiel


De Jiddische benaming klezmer vindt zijn oorsprong in twee Oud Hebreeuwse woorden: kley (werktuig) en zemer (musiceren). Het woord klezmer werd oorspronkelijk gebruikt als aanduiding voor een muzikant die de instrumentale bruiloftsmuziek speelde. Pas vanaf de heropleving van het muziekgenre eind jaren 1970 werd "klezmer" de benaming voor de muziekstijl. Erik en Michiel spelen deze muziekstijl gecombineerd met Wereldmuziek op klarinet en accordeon.


za tussen 17.00 en 19.00
Locatie: hele terrein

   Danstheatergroep Aard - Voorstelling: Vleug


Danstheatergroep Aard is een bijzonder gezelschap waarin dansers tussen de 7 en 50 jaar met elkaar verbonden worden door contactimprovisatie en gelijkwaardigheid. Dit bijzondere gezelschap is een absolute aanrader!


za 13.45/15.15/16.45
Locatie: theaterveld

   De Matchmaker


Als werkloze fotograaf Chris zijn eigen moeder Marja als onderwerp van een promo voor een datingsite gebruikt, blijkt ze enorm populair bij de mannen. Marja gaat het datingavontuur aan, met Chris als matchmaker.

vr 21.00
Locatie: veld

   Brouwerij Romondt


Op een festival kan één ding zeker niet ontbreken, bier! De Dierense Bierbrouwerij werd van ons festival enorm enthousiast en brouwt daarom speciaal voor ons een Carolina biertje! Kom proeven!

vr
za
Locatie: Horecaveld

   IJS-SOL


IJS-SOL is niet zomaar een ijssalon, het is een plek waar smaaksensatie zich vermengt met een prachtig industrieel getinte inrichting. Op het festival zullen ze aanwezig zijn met hun ijskar.


za
Locatie: Horecaveld

   Lekker spelen


Vertrouwd spelen met KSH en Marron


za
Locatie: Kinderveld

   Op hete kolen


BBQ of groot vlees aan het spit zijn hun specialiteiten. Zij die werken met kwaliteitsproducten dat wordt klaargemaakt met een hele boel liefde. Dat beloofd veel goeds!

vr
za
Locatie: Horecaveld

   Tostibus


De Tostibus is een bus met een nostalgisch uiterlijk, maar een moderne keuken. Hierin bereiden we onze heerlijke tosti’s!


za
Locatie: Horecaveld

   Culi Deli


Culi-Deli zorgt op het evenement Carolina Festival voor Spaanse sferen. Met een reuze Paella Vallencia en overheerlijke broodjes van de grillplaat met knoflookpesto en Serrano van het mes. Kom en geniet van de rijk gevulde Paella en de bijzondere broodjes Serrano.


za
Locatie: Horecaveld

   Pub Quiz


Op vrijdag avond starten we met een pubquiz! Het Dierens Harmonie Orkest verzorgt samen met de organisatie van het Carolina Festival een fantastisch muzikale pupquiz met filmmuziek! Wil je hieraan deelnemen, geef je dan snel op! De tafels hiervoor zijn beperkt. Klik hier om je aan te melden

vr 19.30
Locatie: Veld

   Dierens Harmonie Orkest (DHO)


Het Dierens Harmonie Orkest (DHO) is een gezellige muziekvereniging waar jong en oud gezamenlijk op niveau muziek maken in een van de drie orkesten. DHO zal u op verschillende manieren verrassen op de vrijdag én zaterdag.

vr tijdens de pubquiz
za doorlopend
Locatie: veld, kinderveld

   Pancake Saloon


Vanuit de Pancake Saloon worden de pannenkoeken ter plekke op de ouderwetse manier in de koekenpan gebakken. Uiteraard zorgen wij ook voor de poedersuiker en stroop.


za
Locatie: Horecaveld

   Coffee on Wheels


Geniet van een heerlijke Koffie en Thee tijdens ons festival en tijdens de filmavond.

vr
za
Locatie: Horecaveld

   il forno mobile


bij il forno mobile worden pizza's gebakken in een houtoven op een bakfiets, ovenheerlijke pizza's met verse ingrediënten


za
Locatie: Horecaveld

   Zoet & zopie


Bij onze Renault Estafettebus zijn de kinderen eindelijk eens een keer de baas. Je mag zelf limonade tappen met behulp van onze limonadekabouter. We verkopen heerlijke wafels op een stokje en suikerspinnen om te zoenen. Allemaal in mooie porties voor kinderen.


za
Locatie: Kinderveld

   Mijn grillfiets


Al enige tijd is het Grillteam vol passie op pad om de lekkerste broodje braad & curryworst op locatie te serveren en mensen kennis te laten maken met de Duitse keuken.


za
Locatie: Horecaveld

   De Burgemeester van Dieren


Dit jaar is ook De Burgemeester van Dieren (DBVD) aanwezig op het leukste festival op één van de mooiste plekjes in Dieren! Hier serveren ze dit jaar uitsluitend heerlijke vega - en visgerechtjes en daarnaast mooie wijnen en frisse gin & tonics.


za

Design door Jeroen Sprangers ontwerpt | Website door Brendy Bosveld DigiConcept | Hosting mogelijk gemaakt door DigiState