Programma 30 en 31 augustus 2019

   Alinea


Het festivalterrein van het Carolina festival is voor de bewoners van Dieren een bekende en alledaagse plek. Iets wat gewoon is geworden door het uitlaten van de hond, of de rustige zondagse wandeling met het gezin. Omdat dit park voor ons onbekend was kijken wij met een verse blik. Voor ons zitten er overal mogelijkheden, verhalen en onontdekte verbindingen. De acts worden gebruikt als bruggetje om het publiek niet te laten zien wat er is, maar wat kan. Alinea gebruikt voor hun voorstelling teksten van Harrie Jekkers en Koos Meinderts


za 13.30 en 17.30 uur (voorstelling)
Locatie: theatertent en entree park

   Crepe de la bete


Het is al weer even geleden dat het beroemde crêpes restaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. De tijden zijn veranderd en vanuit financiële overwegingen hebben de nazaten het chique restaurant moeten verruilen voor een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht. Een spectaculaire voorstelling met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes.


za 14.15 / 16.00 / 18.15 uur
Locatie: veld

   Gekkoo


Een 'hit & run'-voorstellinkje in de stijl van de Commedia Dell ‘Arte. Acht spelers verrassen het publiek met hilarische scenes in de fysieke stijl van de Commedia. Na tien weken repeteren aan maskerpersonages als Pantalone, Capitano, Dottore, Brighella en de Zanni's wagen we ons aan een vers geïmproviseerde scene van rond de 10 minuten. Steeds verrassend, maar altijd hilarisch.


za 13.45/14.45/17.15 uur
Locatie: hele terrein

   Hoogpolig Genoegen


Driestemmig a capella zang in een “theatraal jasje” Speciaal voor het Carolina Festival hebben wij 2 mini voorstellingen gemaakt van beiden ongeveer een kwartier per voorstelling. In de tijd tussen de voorstellingen door zullen wij te vinden zijn bij de ingang om mensen drie stemmig en theatraal te verwelkomen!


za doorlopend
Locatie: vijverpodium en hele terrein

   Maan & Merlijn


Manuela Verbeek en Barbara Merlijn vormen samen het muzikale duo Maan & Merlijn. Samen nemen zij de kinderen mee via vertelsels en muzieksels tijdens de interactieve voorstelling Harry! Harry is altijd binnen. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Hij rent achter haar aan, maar raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis? (Geïnspireerd op het prentenboek ‘Een huis voor Harry’, van Leo Timmers). Voor kinderen tot 5 jaar.


za 15.00 / 16.45 uur
Locatie: kinderveld

   Meelopers in gestreepte shirts


Kan je bij een groep horen, zonder erbij te horen? Door middel van beweging doorbreken zij het gangbare en zoeken zij naar een antwoord op de vraag. Een performance over groepsgedrag versus individualisme. Kijk niet vreemd op als u tijdens het Carolinafestival ineens gearmd loopt met iemand in een gestreept shirt. Laat u meevoeren en ontdek antwoorden.


za doorlopend
Locatie: hele terrein

   Theatergroep Kwazi


De makers van Theatergroep Kwazi proberen al enige tijd het proces der liefde te vatten. Helaas moeten we bekennen dat dit ons tot op heden niet is gelukt. In deze voorstelling nemen we je mee in de liefdeslijn tussen man en vrouw. Een voorstelling vol tegenstellingen: een feestje zonder slingers, beschuit zonder muisjes en tango zonder passie. Samen zijn, maar dan toch alleen. Zit je dan... op je eerste date.


za 14.30/16.00/17.30 uur
Locatie: theaterveld

   Theatergroep Ranja


Dit jaar presenteert Theatergroep Ranja de voorstelling 'Melea' op het Carolina festival. Een muzikale, humoristische en interactieve voorstelling gemaakt voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Deze familievoorstelling is ook erg leuk voor mama's en papa's! In deze spannende voorstelling maak je kennis met Professor Paradox die bezig is met een nieuwe uitvinding in zijn laboratorium. Zijn doel is het maken van de perfecte prinses! Zal het Paradox lukken?


za 14.15/16.00/18.15 uur
Locatie: theatertent

Design door Jeroen Sprangers ontwerpt | Website door Brendy Bosveld DigiConcept | Hosting mogelijk gemaakt door DigiState